Uw reactie op: flitsen met witte pauze

bold italic underline url quote
profiel

jufff geplaatst op 04-11-2010 20:32

Beste Susan,

Bij flitsen op het digibord krijg je meteen de volgende letter te zien. Is er een mogelijkheid om te kiezen voor het heel kort laten zien van een klank met daarna een wit scherm voordat de volgende klank wordt getoond? Ik denk dat dit beter werkt voor leerlingen met een slechte concentratie. Op die manier kunnen de kinderen de klanken niet door elkaar gaan halen.
Het zou ook fijn zijn als het geluid pas komt nadat de klank even in beeld is geweest, zodat de leerling het eerst zelf kan bedenken (en hardop zeggen) en dan hoort of het goed is.

profiel

Susan geplaatst op 06-11-2010 21:58

Het is de bedoeling dat je pas het flitsen oefent als het correct lezen in orde is. Vandaar dat je zelf het flitsen kunt instellen: handmatig flitsen, zodat je kunt zelf bepaalt wanneer de volgende letter komt of flitsen op tijd die je zelf kunt inkorten. Misschien begin je te snel met flitsen? Als je een letter flitst, weghaalt en moet wachten totdat het kind de juiste klank heeft gevonden, zit het kind nog in de fase van correct oefenen. Gebruik dan het handmatig bepalen van de tijd.