Materialen voor de leerling

Veilig en vlot, Veilig gespeld, werkboekjes, leesboekjes en de magnetische letterdoos. Met deze en andere materialen leert elk kind goed lezen en spellen in groep 3. Bekijk de bladerversies en filmpjes.

Werkboekje start

Werkboekje start

In kern Start werken alle leerlingen in hetzelfde werkboekje. In het werkboekje Start maken de leerlingen kennis met de werkwijze van Veilig leren lezen. Bekijk de bladerversie.

Naar werkboekje start
Veilig en vlot

Veilig en vlot

Veilig en vlot behoort tot het belangrijkste basismateriaal van de leerlingen. Er is per kern één Veilig en vlotboekje in zowel een maan- als een zonversie. Bekijk de bladerversie.

Naar veilig en vlot
Veilig gespeld

Veilig gespeld

Met Veilig gespeld oefenen leerlingen het spellen van woorden en zinnen. Bij elke kern hoort een Veilig gespeld boekje waar uw leerlingen in tweetallen of individueel in werken. Bekijk de bladerversie.

Naar veilig gespeld
Werkboekjes

Werkboekjes

Vanaf kern 1 zijn er aparte werkboekjes maan en zon. De werkboekjes bevatten opdrachten voor technisch lezen, begrijpend lezen en spelling. Lees meer en bekijk de bladerversie.

Naar werkboekjes
Leesboekjes maan en zon

Leesboekjes maan en zon

In kern 1 t/m 6 lezen alle leerlingen in een leesboekje maan-zon of in een leesboekje zon. In kern 7 t/m 11 zijn er aparte leesboekjes voor maan en zon. Bekijk de bladerversie.

Naar leesboekjes maan en zon
Magnetische letterdoos

Magnetische letterdoos

De magnetische letterdoos bevat alle letters die in Veilig leren lezen worden aangeboden. De letters zijn aan beide zijden magnetisch, zodat ze keurig op hun plaats blijven. Bekijk het filmpje.

Naar magnetische letterdoos
Klikklakboekje

Klikklakboekje

In het klikklakboekje hangen kinderen de letters die ze al geleerd hebben of al kennen. Zo groeit het klikklakboekje mee met het niveau van het kind.

Naar klikklakboekje

Deel met anderen